Vintersemestern bokad

Visst är det fortfarande sommar, i alla fall enligt årstidsindelningen, men hösten knackar på dörren och innan vi vet ordet av så kommer vintern att vara här och jag ska säga att jag längtar faktiskt! Visst är det underbart med sommar - bad, sol och behagligt väder för i stort sett all typ av träning, men på vintern kan man leka i snö! Man kan åka snowboard/skidor om dagarna och värma sig framför en öppen spis om kvällarna - de svenska fjällen är dessutom oslagbara när det gäller skönhet. Nu har jag aldrig varit i Alperna, på ställen som Chamonix eller Bad Gastein, men jag har svårt att tro att de skulle bräcka Sälen eller Åre. 

Lugnt  och skönt i Hovfjället

I år skippar vi dock de stora anläggningarna, vi vill ha en lugn skidsemester med lugnt tempo så vi tänker testa Hovfjället. På sajten freeride.se beskrivs Hovfjället i recensionerna som en väldigt liten och lugn skidort, dessutom Sveriges sydligaste fjällanläggning (tror jag). Men jag tänker som så att om man tröttnar på skidåkningen så kan man gå promenader och njuta av naturen på andra vis än på skidorna. Det är att befinna sig i de snöiga landskapen som ger mig den största kicken och såklart att få susa ner för några härliga backar.

Suverän träning för hela kroppen

Skidåkning är suverän träning för hela kroppen. Är man otränad blir det snabbt tungt i backen men har man grundstryka och grundkondis så kan man åka flera timmar i stöten. 

Har du varit i Hovfjället? Några tips att bjuda på?

28 Aug 2016