Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger har ett av de mest kända namnen i världen. Det är vad som kommer med sju Mr. Olympia-titlar, en fantastisk filmkarriär och en tid som guvernör i Kalifornien. Om du är ett fan tror du förmodligen att du vet allt som finns att veta om den "österrikiska eken".

Tja, tänk om. Här är några saker du förmodligen inte vet om Arnold Alois Schwarzenegger - ja, det är hans mellannamn.

Austrian Oak

Det är inte för inte som Arnold kallas för Austrian Oak eller den österrikiska eken. Han är massiv som en ek! Som störst så var Arnold 187,9 cm lång och vägde 114 kilo.

Han gjorde Reality TV

Arnold dök upp i ett avsnitt 1973 av The Dating Game.

Han hade en bror

Han hade en äldre bror, Meinhard, som dog 1971. Arnold hjälpte till att försörja sin brors son, som nu är advokat i Los Angeles.

Han var bästa vän med en legend

Schwarzenegger var bästa vän med bodybuildinglegenden Franco Columbu, som han arbetade med som murare när han först kom till Amerika. Columbu fungerade som best man vid hans bröllop med Maria Shriver 1986. Franco gick bort den 30 augusti 2019, men hans minne kommer alltid att leva kvar i bodybuilding-gemenskapen.

Han har suttit i fängelse

Han avtjänade sju dagar i ett militärfängelse i Österrike för att ha gått AWOL (deserterat) för att tävla i Junior Mr. Europe.

Han hade en fantastisk filmdebut

Han vann en Golden Globe för "Bästa skådespelardebut i en film" för sitt framträdande i Stay Hungry.

Hans far var en curlingmästare

Hans far var polischef och europeisk mästare i iscurling.

Han satte trender

Han var den första amerikanska privatmedborgaren som ägde en Humvee.

13 Apr 2023