Maximera dina träningsresultat

När vi tränar regelbundet strävar vi oftast efter att uppnå våra mål på ett så effektivt sätt som möjligt. Ett sätt att optimera din träning är att inkludera kosttillskott i din dagliga rutin. Träningskosttillskott kan vara en värdefull resurs för att öka prestationen, det hjälper dig att nå dina mål snabbare. Ett kosttillskott som förtjänar mer uppmärksamhet än det får är magnesium. Du kan hitta mer info om det på skonhetsguiden.se.

Magnesium - den förbisedda vapendragaren

Magnesium är en viktig mineral som är involverad i en mängd olika processer i kroppen, inklusive muskelkontraktion och energiproduktion. Det är särskilt relevant för dig som tränar regelbundet. 

1. Minskad muskeltrötthet
Magnesium hjälper till att reglera muskelkontraktionen och avslappningen. Hög magnesiumnivå kan minska risken för muskelkramp och trötthet under träning, vilket gör det möjligt att träna längre och hårdare.

2. Energi
Magnesium är involverat i produktionen av adenosintrifosfat (ATP), kroppens huvudsakliga energivaluta. Genom att se till så att du har tillräckliga nivåer av magnesium i systemet så kan du öka din energinivå och uthållighet under träning.

3. Återhämtning
Efter ett intensivt träningspass kan magnesium hjälpa till att minska muskelinflammation. Det stödjer också snabbare återhämtning.

Magnesiumtillskott

För att vara säker på att du får tillräckligt med magnesium kan du ta ett kosttillskott. Det finns många olika former av magnesiumtillskott på marknaden, de vanligaste är magnesiumcitrat och magnesiumglycinat. Läs gärna mer om magnesiumtillskott på skonhetsguiden.se!

Kom dock ihåg att kosttillskott aldrig kan ersätta en balanserad kost men kombinationen av de två, plus en välbalanserad träningsrutin, hjälper dig att maximera dina träningsresultat och nå dina fitnessmål på ett hälsosamt sätt.

27 Sep 2023