Vem kan bli bodybuilder?

Det är inte bara vi som har turen att ha en fullt fungerande kropp som kan träna. Alla kan träna även om man har funktionsvariationer av olika slag. Se bara på Antonin Khadraoui från Uppsala som tillhör världseliten inom bodybuilding. 

Eller som en vän till mig, som jobbar som elektriker i Arboga, sade en gång: Det sitter inte i armar och ben, det sitter i skallen!

Alla som vill träna och bli framgångsrika inom sporten kan göra det, om de bara lägger manken till. 

Är det svårare att träna utan ben?

Ja, det tror jag. Jag kan ju givetvis inte säga att att jag vet exakt hur det känns men när man funderar på det så finns det vissa saker som blir problematiska om man saknar funktion i benen. När man lyfter vikter använder man ju hela kroppen. Träning av biceps och triceps kräver ju att man håller emot med benen till exempel. 

Men killar som Antonin visar att det går! Med rätt hjälpmedel så kan man träna de muskelgrupper som är aktiva. Man kan ju välja att se det positiva också om man vill. Utan fungerande ben så är det ju massor av muskler man inte behöver träna och då kan man ju lägga fokus på att definiera de övriga för att få den perfekta ryggtavlan och de snyggaste armarna till exempel. Så träna på! Alla kan bli bodybuilder med rätt inställning. 

26 Dec 2021