Kan alla spela padel?

Ja! Så länge man inte har ett fysiskt hinder som funktionsvariation så kan man nog det. Det är en ganska enkel sport och det är nog det som gjort att det blivit så poppis som det är. Poängräkningen är som i tennis men sedan får den studsa lite mer och man får till och med använda väggarna för att studsa bollen mot.

Det är suverän konditionsträning och också bra för öga-hand-koordination samt för balans och många bodybuilders och fitness-atleter tränar med padel för att få upp flåset - sen är det ju rätt kul också! 

Detta behöver du

För att spela padel krävs det inte jättemycket olika saker. Du behöver ett par skor naturligtvis. Tänk på att underlaget utomhus kan vara annorlunda mot inomhus så välj skor utifrån var du kommer spela mest. 

Sedan behöver du träningskläder och om du är aktiv idag kan du använda de du har redan. Ett padelracket är också nödvändigt. Det går inte att spela padel utan det speciella racket som ser ut lite som de där man spelade strandtennis med i ungdomen. I ett stort padelracket test har konsumentmagasinet.se listat de 11 bästa rackets och där kan du läsa både om fördelar och nackdelar med dem. 

Mitt tips är att låna en racket av en kompis om du vill prova på sporten. Då får du en känsla för hur det är att serva och spela och kan sedan välja en egen racket lite enklare. Med hjälp av de tips som testet gav såklart.  

17 Sep 2021