Kul saker att göra med proteinpulver

Proteinpulver är ett trevligt tillskott tycker jag. Det går ju att göra så mycket med det numera, inte bara shakes. Sedan kommer de även i en mängd olika smaker med nu för tiden. Ett annat trevligt tillskott är för övrigt Fitline. Men vad kan man då göra med proteinpulver, förutom shakes? Jo, det ska jag berätta här och även ge dig recept på.

Goda recept med proteinpulver

Pudding

Välj kaseinproteinpulver med choklad- eller vaniljsmak och blanda det med en mindre mängd vätska (vatten eller mjölk, eller mandeldryck) – ställ in i kylen 15 min och låt det svälla och stelna.

Kladdkaka i mugg

Bland en skopa kaseinprotein med chokladsmak, ett ägg, två tsk kakao, en msk mandelmjöl, en halv tsk bakpulver och lite stevia. Tillsätt lite vatten så att det formas till en tjock deg. Kör in allt i mikron på högsta effekt i en minut.

Gröt

Blanda en dl vatten med en halv dl havregryn och kör i mikron i två en och halv till två minuter på full effekt. Häll sedan i en skopa proteinpulver och servera gröten ihop med färska bär eller toppa med lite kanel.

Pannkaka

Mosa en banan och blanda med två ägg, en skopa proteinpulver och en halv dl havregryn. Sedan steker du pannkakorna som vanligt. 

Iskaffe

Koka en kopp slät kaffe. Häll i lite lättmjölk (eller osötad mandeldryck), en skopa proteinpulver med vaniljsmak och lite isbitar. 

Sedan går det även att tillverka egna proteinbars med proteinpulver, finns massa bra recept på nätet på det.

2 Dec 2022