Hälsa är så mycket mer än bara råstyrka

Välmående har väldigt lite att göra med yta egentligen. En person som mår bra är av god allmänhälsa och dessutom tillfreds med sig själv. Det finns mycket man bör ta hänsyn till om man vill må bra på riktigt - fysisk aktivitet, en balanserad diet, en sund självbild, och hänsyn till kroppens behov.

Du kanske undrar varför en blogg om bodybuilding plötsligt snackar lite halvflummigt? Det finns ett svar. Jag drabbades nyligen av något så obehagligt som tandvärk. Jag är i grund och botten inget jättestort fan av att gå till tandläkaren och jag ska erkänna att jag samtidigt är slarvig med min tandhygien - det är inte ingen bra kombination.

Tandläkarna har blivit bättre

Jag fick såklart ta och masa mig till tandläkaren, men inte förrän efter att ha gjort grundliga efterforskningar. Jag har tidigare varit trogen kund hos en riktigt bra tandläkare i Eskilstuna men för tillfället befinner jag mig ganska långt därifrån. Turen var dock på min sida och jag hittade en fantastisk tandläkare i Falkenberg som var minst lika bra. Det känns som att tandläkarupplevelsen har förändrats en hel del sedan min barndom - då var det alltid en mer eller mindre brutal upplevelse.

Tandläkarfobin minskar för varje gång jag besöker en tandläkare som fattar hur viktigt det är att man får känna sig trygg och säker på att man ska slippa smärta. Sen ska det ju erkännas att härligt, det är det aldrig. Se där, vi biffiga snubbar är precis lika tramsiga som alla andra.

Nu är i alla fall tänderna fixade och tandvårdsrutinen (återigen) slipad. Faktiskt så överväger jag att köra en tandblekning också. Har man fixat de grundläggande bitarna av hälsan så får man lov att börja putsa på ytan också. Det är i alla fall min melodi.

9 Feb 2024