Vill du testa på kampsport?

Den som vill ha en rolig och utmanande träning, den ska testa på kampsport. Det finns ju dock rätt många kampsporter att välja mellan. Så vad kan tänkas passa dig? Kampsport är samlingsnamn för sporter, idrotter eller utövningar som innehåller eller förbereder för någon form av närstrid. Exempel på populära kampsporter är boxning, brottning, karate och fäktning. Den som tränar mycket och hårt, inom kampsport eller fitness, kan ha behov av extra tillskott. Det kan man läsa mer om på fitline-fitness.se. Om du inte vet vad du ska göra för kampsport, så ska du få tips på ett par här.

Olika varianter av kampsport

Boxning räknas som den absolut äldsta kampsporten. Det är en sport som passar den som vill bli mer uthållig, samt öka sin grundstyrka. Det är en träningsform som passar alla. 

Kickboxning är en variant av boxning, men här får man även sparkas, inte bara boxa. Detta passar personer som vill bli starka, uthålliga och träna hela kroppen. 

Andra varianter av boxning är thaiboxning, eller Muay thai som det heter och MMA. Det sistnämnda är dock en blandning av tekniker från kickboxning, thaiboxning, brottning och grappling

Sedan finns det även andra former av kampsporter så som jiu-jitsu, karate, judo och så vidare. 

Kampsport är ett bra träningsalternativ för den som tröttnat på att bara gå till gymmet och vill träna igenom hela kroppen på ett och samma träningspass. Så hitta det som passar dig genom att testa på olika!

17 Apr 2019