Terapi

Idag tänkte jag skriva lite om något som kan kännas som ett laddat ämne, men som absolut inte borde vara det. Ämnet finns i rubriken: terapi. Jag är säker på att flera av er redan sitter med spänd blick, rädd för vad som komma skall. Mitt råd: spänn av.

Vård för själ och psyke

Terapi är lika med behandling. När vi skadar ett ben eller får ont i magen så går vi till doktorn, undersöks och får därefter medicin om så behövs. Det är ingen som blir obekväm av detta faktum. När vi får ont i själen då? Vad gör vi då? Åh, det finns så många svar... vissa ignorerar, andra lider i det tysta, ytterligare andra distraherar sig med diverse aktiviteter/substanser. Väldigt få går till doktorn, dvs. psykologen. Positivt är att trenden sakta vänder, allt fler går i terapi för själsliga och psykologiska besvär. Det behöve rinte ens vara så allvarligt, lite samtalsstöd kan göra underverk även om man "mår helt okej". Alla behöver samtalsterapi då och då, inte minst par som försöker leva tillsammans i harmoni - det är ju så himla svårt!

Inre ro betyder allt

Psykolog Caroline Kraus erbjuder parterapi i Stockholm och har KBT som sin specialitet. Hennes ambition är att förändra negativa beteendemönster och även små förändringar kan göra underverk! Tro mig! Alla har rätt att må bra. Utan inre ro spelar ingenting annat så himla stor roll egentligen, varken ett vackert yttre eller en massa pengar på banken. Caronlie Kraus tar också emot individer en och en.

28 Sep 2016