Så håller du vikten i jul

För många som tränar så kommer julen lite som ett ovälkommet avbrott och det är lätt hänt att falla för alla frestelser och då lägga på sig extra kilon. Det går dock att undvika detta, det genom att äta rätt saker, satsa på kosttillskott (läs mer här) samt träna även under julen!

Gör bra val

Även om det finns mycket gott att äta och dricka i jul så måste du inte ta av allt. Det är rätt smart att låta bli de flytande kalorierna i form av alkohol eller julmust i överflöd. Om du är ledig från jobbet i jul, se då till att inte bli av med rutiner. Se till att äta frukost, lunch och middag, varje dag - även om du ska på fest eller middag på kvällen. Samt träna. Du måste inte ta dig till gymmet, men rör på dig!

Under julen är det vanligt att det står godsaker överallt, framme. Det är alldeles för enkelt då att stoppa i sig lite av varje bara då man går förbi. Ställ in allt i skafferiet i stället! Sen ät det du gillar men i rimliga mängder. Det är inte det du äter mellan jul och nyår som ställer det till det. Det viktiga är att äta rätt mellan nyår och jul!

Sen kan du varva den onyttiga julmaten med att äta hälsosamma alternativ. Du måste inte äta tomtegröt till frukost bara för att det är december.

8 Dec 2020