Mat för dig som tränar fitness

När man tränar fitness, så vill man ju även gärna satsa på mat, som är nyttig men ändå god. Det finns faktiskt en hel del gott att äta och det oavsett vad man har för målsättning med sin fitnessträning. Det kan vara bra att även satsa på kosttillskott. Läs mer om det på fitline-fitness.se. En favorit jag har själv när det gäller mat som är nyttig är Hawaiian Raw Poke Bowl. Det är en sådan ni ser på bilden. Självklart ska ni även få receptet.

Hawaiian Raw Poke Bowl

Ingredienser:
140 g Salma lax, rå vikt
40 g ris, okokt vikt
50 g sjögrässallad, färdigköpt
60 g avokado
20 g rädisor
20 g gurka
10 g sojasås
vårlök
sesamfrön

Gör så här:
Skär laxen i tuggstora bitar och marinera bitarna med sojasås i cirka 30 minuter. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skiva rädisor och gurka. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Komponera ihop skålen med sjögräs. Toppa rätten med klippt vårlök och sesamfrön.

Näringsvärde:
31 g protein
43 g kolhydrater
30 g fett
Totalt: 572 kcal

Sedan finns det så klart även flera andra bra rätter att laga. Det är smart att använda sig av kyckling, quinoa, kikärter, grönsaker, nötkött, räkor, couscous och så vidare. 

Många kan tycka det är svårt att äta rätt, men nu när sommaren är på väg är det lite lättare. Det går att grilla en massa goda saker till exempel och servera med sallader. 

6 May 2019