Kroppsfixering

Som bodybuilder blir man fixerad vid sin kropp, det säger sig själv. Fixeringar är väl i allmänhet kanske inte det bästa för en, men alla har vi dem. I just bodybuildingsammanhang förekommer otroligt många negativa saker som man måste ha starkt psyke och stark självkänsla för att stå emot. Det gäller framför allt två saker:

  1. Andra människor och deras åsiker
  2. Skadliga substanser.

Detta är en av anledningarna till varför jag är negativt inställt till att väldigt unga människor ger sig in i bodybuilding, för de är så lätta att påverka och samtidigt mycket känsligare för negativa bieffekter.

Polerad

En bodybuilder räknar och mäter, vaxar, rakar, smörjer... Vi solar solarium eller får spraytanning inför våra tävlingar. Trots att det är fokus på kroppen så vill man ta hand om sitt ansikte också. Jag var t ex hos min tandläkare Malmö för en vanlig kontroll och rengöring och hörde mig själv fråga om tandblekning. Man är helt klart fixerad! Men, tänker jag, det finns alltid värre saker. En bodybuilder äter åtminstone nyttigt och har en stark fysik, om än ofta extrem. Men det är ju bara inför tävlingar man pushar gränserna till det extrema, däremellan är man bara fit och det är ju bra!

Leendet är viktigast

Personligen tycker jag att det viktigaste rent utseendemässig på en människa är dess leende. Det går ju helt emot min livsstil, men människan är ju en komplex varelse. Hos en partner är det alltid leendet och blicken som får mig på fall - inte magrutor eller en välformad gluteus.

7 Aug 2020