En hårig bodybuilder vinner inte

Eller för att vara mer exakt, vinner väldigt sällan. Det är en sport som handlar om utseende, och att ställa sig på scenen med massor av hår är det inte många som gör. De flesta av oss som tävlar i bodybuildning ser alltid till att vara så hårfria som det går. Det finns lite olika metoder vi använder oss av, och jag tänkte berätta lite mer om dem och deras fördelar. 

Hårborttagningsmedel

Att använda kemiska produkter fungerar ofta kanonbra. Men man ska vara försiktig med att applicera kemikalier på kroppen för ofta. Det tar inte heller de grövsta håren som man då får plocka bort med en pincett, eller raka bort. 

Rakning

En av de vanligaste metoderna. Rakning för män är lika vanligt som för kvinnor. Vi rakar oss mest i ansiktet, medan kvinnor rakar armhålor och ben i huvudsak. Kvinnor med hår i ansiktet brukar ofta vända sig till en hudterapeut och få en ansiktsbehandling och då också plocka bort oönskat hår. Rakning kan ge små sår och plitor som man inte vill visa upp på en tävling. 

Vaxning

Min egen favorit. Jag brukar se till att vaxa kroppen i Stockholm på en salong. De ser till att samtliga hår försvinner och huden blir slät som silke efteråt. Nackdelen är att det kan göra lite ont. Den stora fördelen är att man får en lösning som håller länge och man behöver inte göra det så ofta. Vaxning är nog de nmetod som de flesta bodybuilders använder idag. 

17 Feb 2019